Menu

Catastrofe ecològica a l'antiga llera del riu Llobregat.

Recentment S'ha produït una greu degradació de l'antiga llera del riu Llobregat. Fins fa poc temps aquest espai era una zona d'alt valor ecològic on s'hi podien veure diverses espècies d'aus com els cormorans i espècies de peixos que vivien a les llacunes, entre d'altres. Actualment la zona es trova totalment arrassada. Dels arbres que servien de refugi per a les aus sols en queden les piles dels troncs apilats. Les llacunes que eren l'ecosistema de múltiples peixos ara sols són basses tancades on la vida animal resulta inviable, fins i tot es poden observar diversos peixos morts surant.

El riu Llobregat va ser desviat l'any 2004, i havebt perdut l'aportació d'aigua del riu, l'antiga llera es va convertir en un paratge natural d'alt valor que servia de refugi per moltes espècies autòctones del delta del Llobregat. Aquest espai però ha quedat destruït per les obres d'Ampliació de l'autovia A2 i la construcció dels accesos ferroviaris del Port de Barcelona. En aquest cas cal afegir que aquestes actuacions s'han dut a terme sense un estudi d'impacte ambiental vigent, el que afectava a aquestes obres va caducar l'any 2013. 
 
Vegeu les fotografies de la comparativa entre l'aspecte de l'entorn a la primavera passada i les realitzades el passat dissabte 29 d'Octubre.
 
Aspecte de la Llera antiga del Riu a la primavera del 2016
 
 
Un Cormorà a l'antiga llera del riu a la primavera del 2016
 
Arbres tallats a l'antiga llera del riu Llobregat a la tardor del 2016
 
Aspecte actual de l'antiga llera del riu Llobregat.
 
Peixos morts i aigües putrefactes, el vestigi actual d'una zona humida d'alt valor ecològic
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos