Menu

En construcció un heliport al Prat sense estudi d’Impacte ambiental

L’empresa Estatal Aena ha decidit construir un Heliport dins del recinte de l’Aeroport del Prat. Aquest projecte pretén que el nou Heliport del Prat gestioni la totalitat de la oferta de vols amb Helicòpter de Barcelona, rivalitzant de forma directa amb la terminal ja existent del Port.  La demanda d’helicòpters a la capital catalana és especialment elevada quan es celebren esdeveniments que acullen molts estrangers  amb  elevat poder adquisitiu com pot ser la prova del mundial de F1 a Montmeló. Aquest projecte també cal situar-lo dins l’augment de vols privats que esta rebent l’Aeroport del Prat. Aquesta alta afluència de vols corporatius porta conseqüentment el creixement de la demanda d’helicòpters per a vols de curt recorregut i així mateix ha portat a Aena a construir l’Heliport.

Aquest projecte es va fer públic al 2008, recentment el BOE ha publicat una resolució de la Secretaria Estatal de Medi Ambient on recull que la construcció de l’Heliport del Prat no necessita de la  redacció d’un estudi d’impacte ambiental. Segons el Ministeri de Medi Ambient sols amb la redacció d’un estudi preliminar que va decretar que el projecte tindria un impacte mínim en el Medi Ambient i en la Població ha estat suficient per esquivar aquest tràmit administratiu. L’Ajuntament del Prat va presentar al·legacions al projecte doncs no s’estudiava l’impacte acústic que podia tenir sobre el nucli Urbà. En aquest sentit es va proposar que els helicòpters fessin servir rutes que passin per sobre la zona industrial i s’allunyin el màxim possible de les zones urbanes.  La resposta ha estat fixar unes rutes d’enlairament i aterratge que intenten evitar les zones habitades. Malgrat aquestes modificacions una de les rutes dels helicòpters que van a Barcelona passa per sobre de l’Autovia de Castelldefels pel que segurament afectarà als habitatges situats al nord de les vies del ferrocarril o a Bellvitge. També es va demanar un estudi referent a la contaminació que podria causar aquesta nova infraestructura.
El més sorprenent del projecte no és tant la giravolta administrativa que ha permès esquivar el pas de la redacció d’un estudi d’Impacte Ambiental sinó el rigor amb el que l’estudi preliminar ha estat redactat. L’estudi explica que l’Aeroport es troba delimitat pel sud per les Maresmes de Can Camins, quan aquestes maresmes van quedar destruïdes i cimentades per la construcció de la tercera pista. També consten altres topònims que han quedat destruïts de manera successiva per les diferents ampliacions de l’aeroport com pot ser: la pressa d’Assuan, la masia de la Torre Roja o l’estany de l’Illa.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos