Menu

Unes obres tornen a omplir l’aire de pols

Veïns i veïnes del barri de la Barceloneta del Prat de Llobregat han presentat a l'Ajuntament un escrit de queixa, acompanyat de més de 10 fulls de signatures, per les molèsties que els ocasiona des de fa mesos les obres de la primera fase de l'ARE Sud. La pols de les obres està provocant al·lèrgies i altres problemes respiratoris, i els inconvenients d’haver de tancar les finestres i l’acumulació de pols dins i fora de les cases.
 
A banda de l’efecte del moviment de camions amb material d’obra, la màquina de recuperació de runes han estat provocant núvols de pols en triturar formigó, pedres i altres elements de demolició. Al seu escrit, el veïnat demana que s'aturi l'activitat d'aquesta màquina o es traslladi a un lloc fora del nucli urbà.
 
El Prat de Llobregat és un dels municipis inclosos la zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric, les quals han de complir plans d’actuació de millora de la qualitat de l’aire. Els ajuntaments que reben aquesta catalogació tenen un conjunt d’obligacions per tal d’evitar la contaminació de partícules a l’aire de les obres, com per exemple fer inspeccions periòdiques a les obres públiques i privades ubicades en el municipi per tal de comprovar que s’apliquen les actuacions per reduir les emissions difuses de contaminants, vigilar perquè es compleixin els terminis per a la recollida de runes i residus d'obres que poden generar pols i informar sobre les actuacions a seguir per tal de minimitzar les emissions dels treballs de construcció o desmuntatge de tota mena de construccions.
 
Malgrat aquestes mesures obligatòries encaminades a reduir les partícules a l’aire, el Prat de Llobregat ha tornat a tenir un nou episodi de generació de pols a unes obres. Cal tenir en compte que a finals de l’any passat la Unió Europea va advertir a la Generalitat de Catalunya que havia de reduir la contaminació atmosfèrica per haver detectat nivells insalubres de pols fina als municipis d’El Prat de Llobregat i Granollers. Segons la Generalitat, la contaminació a El Prat va ser la gestió deficient de les obres de desmantellament de l’antiga fàbrica Cortaulds a la Ronda de Ponent.
 
 
 
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos