Menu

L'ICS cessa el gerent de l'hospital de Bellvitge

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha destituït el gerent de l’Hospital de Bellvitge, Alfredo García Díaz, que es farà efectiva el proper 9 de març. Segons l’ICS, la decisió s’ha pres per “motius de reorganització i gestió”. 
 
L’Hospital de Bellvitge està protagonitzant un cicle intens de mobilitzacions, que van tenir el seu punt àlgid durant l’estiu passat, quan diversos usuaris ingressats es van negar a ser traslladats d’unitats perquè la direcció de l’hospital volia tancar algunes plantes  durant l’estiu. Les xarxes socials bullien amb les denúncies del col·lapse del servei d’urgències i la derivació d’intervencions de pacients a hospitals privats. Les protestes d’usuaris i treballadors han estat contínues, amb les concentracions cada dimecres i actes massius els dies de la inauguració del servei d’urgències i la marxa per la sanitat. 
 
García Díaz serà cessat al cap de la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a l'àrea Metropolitana Sud, que inclou els hospitals de Bellvitge i Viladecans i els CAPs i altres unitats de l’Hospitalet, del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. L’ICS encara no ha comunitat qui el substituirà. A finals de gener, l’ICS també va destituir el gerent de l’hopsital de la Vall d’Hebron.
 
Fonts sindicals han explicat a La Riuada que durant l’estiu, l’ICS ja s’havia plantejat la destitució de García Díaz arrel de les mobilitzacions. Des d’aleshores, la lluita dels treballadors i usuaris contra les retallades pressupostàries no s’ha aturat a Bellvitge. Amb aquesta decisió, l’ICS estaria intentant pacificar els conflicte. Testimonis de les protestes han celebrat aquesta decisió, que reconeixen com a fruit de la seva lluita.
 
 
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos