Menu

Marxa a Bellvitge en defensa de la sanitat pública

Dissabte 15 de novembre al matí, unes dues centes persones han assistit a la marxa des de la plaça de la Vila fins a l’Hospital de Bellvitge, convocada per la Plataforma d'Usuaris Pratencs en defensa de la Sanitat Públic en coordinació amb grups d’altres pobles.
 
Els actes en defensa de la sanitat pública y d’altres drets socials no han parat al Prat des de que van tenir lloc les primeres retallades pressupostàries fa més de tres anys. Amb aquesta marxa, s’assoleix, de nou, un èxit de participació al Prat, i se suma una nova fita a la #rebelionBellvitge, el procés de mobilització protagonitzat pel veïnat i pacients a principis de l’estiu.
 
A mig matí, a un escenari de la plaça de la Vila hi ha hagut una actuació musical, i seguidament han fet parlaments representants de l’organització de l’acte. Ramon Montoya, infermer i sindicalista de la junta de personal de l’Hospital de Bellvitge, ha alertat de la situació límit que viu aquest hospital amb el tancament de més de 200 llits en els darrers anys. El seu missatge, però, ha estat optimista, ja que ha explicat que, gràcies a la mobilització de l’últim estiu, s’ha aconseguit que per primera vegada s’obrissin tots els llits que la direcció havia tancat per les vacances. Antonio Moreno, usuari i activista per la salut pública del Prat, ha estat l’encarregat de llegir el manifest. 
 
A mig matí ha sortit una columna formada per veïns i veïnes, usuaris i usuàries que s’havien assabentat de la convocatòria a l’Hospital o als centres de salut. Però l’assistència bàsicament han estat membres de diverses entitats pratenques i de gairebé tots els partits polítics. No s’han vist sigles de les organitzacions, sinó pancartes en defensa de la sanitat pública. La marxa ha sortit de la ciutat per la Rambla, i ha avançat pel lateral de l’autovia fins arribar a les portes de l’hospital, on s’han ajuntat amb manifestants d’una columna que procedia d’Hospitalet. En total, la protesta ha aplegat un miler de persones de diverses localitats del Baix Llobregat.
 
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos