Menu

El caixó de les vies, en terra de ningú

El Pla General Metropolità de l'any 1976 va reservar l'espai que hi ha entre la C-31 I la C-32 al nord del Prat com a espai destinat a la Logística i construcció d'habitatges. L'any 2006 aquest pla es va plasmar en el disseny de l'Eixample Nord del Prat. Un plantejament urbanístic que planeja la urbanització de 200 hectàrees (el Prat actual en té vora 350 hectàrees de construïdes) que suposaria entre altres la construcció de 8.000 habitatges i un cost incert per l'erari públic. Aquest pla se situa dins el període més àlgid de la bombolla immobiliària responsable de la crisi econòmica que encara arrossega el país, però actualment es troba en suspens.

Aquesta actuació estava emmarcada en la realització d'un seguit d'obres faraòniques a l'entorn, entre elles algunes realitzades com; la L9 del metro, el soterrament de les vies I d'altres no planificades ni portades a terme, com el soterrament de l'autovia de Castelldefels (C-31) o l'enderroc dels habitatges del carrer Major, Ponsich i Nicolau Maria Urgoiti. Concretament, el soterrament de les vies de tren i la construcció de la pomposa i anunciada “estació Intermodal” havia de proporcionar un enorme espai verd al voltant de l'estació intermodal. Actualment aquest espai es troba tancat sense un ús clar. En total hi ha una superfície de més de 26.000 m2 a ambdues bandes de l'actual estació. La majoria sense que ningú hi accedeixi mai. Aquest espai actualment és propietat d'ADIF. 

 
Els gossos els únics visitants
Però no tot l'espai es troba sense ús. Una superfície de 9.000 m2 entre l'estació i el carrer major serveix com a espai recreatiu per a nombrosos ciutadans que hi accedeixen per a passejar els gossos. Aquest descampat d'herba, el qual s’entra a través de forats a les tanques fets pels mateixos usuaris, és força freqüentat, tot i la deixadesa que   les administracions han fet d'un espai que podria servir com a zona verda en un entorn mancat d'aquests serveis.
 
 
Futur a curt termini
Segons la informació de la Regidoria d'Urbanisme del Prat, l'ajuntament, tot i no ser el titular dels terrenys, se n'ocupa del manteniment a través de Manteniment i Serveis municipals. També es preveu  la construcció provisional d'un aparcament que donaria resposta a una manca temporal de llocs per a estacionar a causa de les obres de reforma de l'Avinguda Verge de Montserrat. Aquesta actuació podria fer perdre un espai molt valorat pels propietaris de gossos de la zona.  
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos