Menu

El Prat acull el Festival Marea de Marees

El festival Marea de Marees celebrat al Parc Nou el passat 1 d’octubre va aglutinar les diferents lluites que s’han anat articulant arran de les polítiques de retallades dels diferents governs, i també altres reivindicacions que vénen de lluny.

Sota la denominació de “marees” van sorgir un conjunt de moviments socials de caràcter ciutadà articulats al voltant de lluites socials. S.O.S ensenyament públic de qualitat és la marea de color groc, la Marea Blanca és la lluita per la sanitat pública, i la més recent però predominant entre les samarretes del públic del festival, la Marea pensionista de color taronja. També han estat presents en l’acte diversos col·lectius que reclamen millores per les classes populars, com la pujada del salari mínim o la renda garantida de ciutadania. La plataforma veïnal No Més Blocs, que s’oposa al pla urbanístic que vol construir més gratacels a una zona agrària de l’Hospitalet.


Entre pancartes i paradetes informatives dels diferents moviments va transcórrer una jornada que va demostrar la força que gaudeixen aquests moviments socials, amb xerrades, tallers i parlaments dels diferents grups participants. Tenia també un caràcter lúdic. Les cançons  de lluita, van aixecar els ànims de la Marea Pensionista, que celebrava el Dia mundial del jubilat i jubilada i pensionista cridant consignes reivindicatives. Una paella popular, animació infantil i grups de música van acabar de completar aquesta jornada.


Activistes del Prat es van encarregar de l’organització de l’acte i una bona part del treball voluntari a la barra, el dinar i l’escenari. Entre el públic hi havia molta gent d’altres llocs, i un fort protagonisme d’activistes i moviments del Baix Llobregat. Com a prova, la pancarta de les mobilitzacions de cada dimecres a l’Hospital de Bellvitge. Aquest acte respon a la voluntat dels i les activistes d’unificar les lluites, compartint espais de difusió i unificant els esforços d’acció.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos