Menu

Una seixantena de persones es concentren a la Plaça de la Vila a favor del dret a l'avortament

Ahir a la Plaça de la Vila es van concentrar una seixantena de persones per mostrar el rebuig al nou projecte de llei de l’avortament coneguda com “llei Gallardon” i a favor del dret de les dones a un avortament lliure i gratuït. Aquesta reivindicació que clamava pels drets de les dones al seu propi cos es va fer coincidint amb el ple municipal per donar-ne major visibilitat.

Un pregó mòbil iniciat a la mateixa Plaça de la Vila ha recorregut els carrers del Prat anunciant la concentració. S'hi mostrava de forma manifesta la oposició frontal a la contrareforma presentada pel PP. A les 18h, un cop acabat el pregó, una performance va donar començament a l’acte de protesta. Es va posar de manifest les greus mancances i retrocessos de la llei. També es va assenyalar el paper de la església catòlica en la contrareforma i en general en la voluntat d’imposar una moral concreta al conjunt de la societat.

Les organitzadores de l’acte van prosseguir amb la lectura del manifest on es va denunciar que aquesta proposta de llei “provoca un retorn a una llei desfasada i més restrictiva que la de 1985”. Van carregar contra els promotors de la mateixa, els quals van ser assenyalar com a “nets i fills de franquistes, la dreta reaccionaria que ens governa”. Finalment el pregó també va apel·lar al dret de les dones a “exercir el plaer del nostre sexe i la decisió sobre el nostre propi cos”.

Finalment la penjada d’una pancarta va cloure l’acte mostrant el rebuig a la proposta de llei i en favor dels drets de la dona. També s'hi anuncià la taula rodona que tindrà lloc el pròxim divendres 31 de gener a la Biblioteca Antonio Martín al Cèntric. Aquesta penjada de pancarta va ser especialment simbòlica doncs com aquest mateix diari havia informat dies abans l'ajuntament havia denegat el permís per a la seva col·locació.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos