Menu

Comença el curs escolar

Al Prat, a nova escolarització continua creixent. Enguany s’han obert dos grups extraordinaris a les escoles Charles Darwin i Joan Maragall. Amb aquests, ja són un total de 15 els grups supletoris (anomenats “bolets”) habilitats per alumnes sense plaça. Malgrat és una mesura extraordinària, han proliferat en els darrers 5 anys, fet que tendeix a massificar els centres, que han de reconvertir les aules o fins i tot habilitar barracons, i atendre més alumnes sense poder ampliar la plantilla de mestres d’especialitats.

L’Escola del Prat I és el nom provisional que rep l’antic Pompeu Fabra després del tancament administratiu. L’edifici s’ha rehabilitat i té un nou projecte basat en la música, la dansa i al teatre. Tal i com alertava la comunitat educativa que es va oposar a aquesta mesura, hi ha hagut un desplaçament de mestres en les escoles del voltant, i alguns han perdut les condicions de treball prèvies. Segons fonts sindicals, el recent estrenat decret de plantilles, que permet que l’equip directiu designi els docents, comporta una major discrecionalitat en els nomenaments, especialment en aquest centre al que la qualificació d’atenció educativa preferent atorga més marge ala direcció.


La resta de novetats són l’estrena de l’Escola Municipal de Música, l’increment de cicles formatius a l’Institut Ribera Baixa, com per exemple el nou cicle de producció agroecològica. Les AMPA tornen a impulsar l’intercanvi i reutilització intercanvis de llibres de text.
Aquest setembre, la LOMCE afecta plenament als continguts curriculars dels cursos de 1r, 3r i 5è de primària, així com al paper dels consells escolars. Els centres també se segueixen ressentint de les retallades de recursos i de drets laborals.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos