Menu

Manifestació contra el tancament administratiu del Pompeu Fabra

Una setantena de persones s’han manifestat el 25 de juny contra el tancament administratiu de l’escola Pompeu Fabra. La manifestació ha sortit a les 15h de la porta del centre educatiu, i el recorregut ha finalitzat a la plaça de la Vila. La protesta ha aplegat majoritàriament mestres, però també ha comptat amb la presència de pares i mares, alumnes de diverses edats, més veïns i veïnes del Prat que s’hi han afegit. Va ser convocada en una assemblea realitzada al propi Pompeu Fabra, amb presència de la comunitat educativa del Prat. Hi ha donat suport els sindicats CCOO, CGT i Ustec.

Un grup de representants ha lliurat, al registre de l’ajuntament, prop de 800 signatures en contra d’aquesta mesura inèdita, que no té precedents en cap altre lloc. La recollida de signatures continuarà els propers dies. També, s’ha convocat una altra protesta dimecres 2 de juliol, coincidint amb el ple municipal.

El claustre de l’escola, en desacord amb la Generalitat i l’ajuntament

“No sobren mestres, falten recursos” ha estat la consigna més cridada. Representants de la plantilla de mestres del centre han explicat, amb indignació, la mesura que el Departament d’Ensenyament, en col·laboració amb l’Ajuntament del Prat, implantarà el proper estiu. Amb el “tancament administratiu”, es farà fora l’actual equip directiu i es substituirà per un altre, decidit des del Departament. Segons l’Administració, el centre reobrirà amb una plantilla renovada i un nou projecte educatiu. En una entrevista a elPrat.tv, la regidora d’educació de l’ajuntament Pilar Eslava justifica aquesta mesura, que considera que afavorirà els alumnes en la qualitat educativa i la igualtat d’oportunitats. L’ajuntament no ha donat detalls –malgrat La Riuada els ho ha sol·licitat- sobre de quina manera aquesta mesura suposarà una millora.
 El claustre de mestres de l’escola Pompeu Fabra, en canvi, ha emès un comunicat que contradiu les declaracions de la regidora i reivindiquen la tasca feta pel docents en diferents projectes (programes d’impuls a la lectura, d’impuls a l’aprenentatge de l’expressió escrita, gestió d’aula,...) que, diuen, ha contribuït a millorar les competències bàsiques. La millora de la qualitat de l’educació de l’alumnat de l’Escola Pompeu Fabra és una prioritat per a aquest claustre, que es queixa de que no s’hagi comptat amb els actuals mestres per al canvi pedagògic i que s’hagi posat en dubte la seva professionalitat. El comunicat critica les conseqüències del tancament administratiu sobre els treballadors i les treballadores, tant els que hauran de deixar el Pompeu Fabra com aquells que es veuran desplaçats en altres centres.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos