Menu

Les Dones Sàvies de Sant Cosme

Són un grup entre 60 i 85 anys que treballen per millorar el seu barri

L’any 2009 des de l’administració es va impulsar un pla de participació ciutadana al qual varen ser convocades i és a partir d’aquell moment quan es constitueixen de forma oficial, tot i la seva llarga trajectòria de participació al barri i al municipi.

Darrerament, han estat objecte d’interès per diversos mitjans arran del seu nou projecte: «La Primera Pedra». Aquest consisteix en un seguit d’accions que pretenen conscienciar sobre la situació actual, la crisi econòmica, social i de valors i les seves conseqüències, aquí i arreu del planeta, cridant l’atenció de responsables amb capacitat d’actuació. Per tal d’aconseguir-ho es van desplaçar a Belchite, el poble d’Aragó bombardejat l’any 1937 durant la guerra. Allà hi van recollir pedres de les runes i les van enviar a diferents personalitats mundials (entre ells Barack Obama o Angela Merkel) juntament amb una carta amb les reflexions que elles havien fet. La finalitat és fer arribar les seves reflexions al màxim de persones possible i aconseguir respostes i compromisos d’acció per a trobar solucions.

Com diuen al vídeo del projecte: «Les pedres poden servir per ser llençades i fer mal però també per construir nous ponts i fer renéixer una esperança compartida per aquell nou món possible que tant desitgem i necessitem».

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos