Menu

Que vingui una altra Riuada!

Que vingui una altra Riuada!
Ara fa 5 anys, un Sant Jordi de 2010, presentàvem el núm.0 d’aquest mitjà de comunicació popular. Des de llavors, cada 2 mesos hem repartit 5.000 exemplars gratuïtament per tot el Prat de cada un dels 25 números que hem editat i hem mantingut activa i actualitzada la nostra web. Arribar fins aquí no ha estat una tasca senzilla, però ens fa sentir molt orgullosos.
La Riuada és un projecte cooperatiu de comunicació basat en un model d’autogestió econòmica. No rebem subvencions per mantenir-nos independents d’interessos partidistes, empresarials o institucionals. El nostre sosteniment ha estat possible gràcies als subscriptors, anunciants, la feina desinteressada dels col·laboradors, i els beneficis d’activitats públiques que fem tot l’any i ens ajuden a mantenir un vincle directe amb els lectors. La importància de totes les parts és bàsica per entendre aquest projecte comú. Sense alguna d’elles no hauríem existit. L’agraïment és molt sincer.
 
El col·lectiu que fem la Riuada creiem en la funció social del periodisme i la seva capacitat transformadora. Sabem que no pot ser objectiu ni neutral però ha de ser honest i rigorós. L’entenem com una eina per controlar el poder i no per promocionar-lo, per aplicar una visió crítica sobre els que governen i generosa amb els governats. Qüestionant sempre la versió oficial hegemònica, replantejant-la, contrastant-la amb dades rigoroses i objectives, donant noves perspectives, eixamplant les anàlisis fins a arribar a l’arrel. Un periodisme per donar veu als sectors socials que no troben espais on expressar-se, per promocionar les iniciatives del teixit social i cultural que fan d’aquest un poble únic i irrepetible, fomentant una forma pratenca de mirar El Prat i el món, només possible des d’aquí. Promovem un periodisme des de baix, compromès amb el poble, sense interessos econòmics o partidistes al darrera, que defensi i normalitzi la llengua pròpia del Prat avui minoritzada, que sigui una eina pels que volen expressar-se lliurement i faci d’altaveu de les lluites per canviar la societat. Informar-nos per ser lliures.
 
Avui és un bon dia per demanar disculpes per alguns errors comesos, principalment en no haver contrastat suficientment algunes notícies o en no haver arribat a cobrir tot el que calia cobrir. Treballem per millorar-ho i continuem demanant la implicació del màxim de gent per arribar molt més lluny, ja sigui participant al projecte o fent-nos arribar la informació que voldrien veure publicada. Les persones que participem en aquest mitjà ho fem assumint de forma horitzontal totes les tasques que implica i a vegades hem estat pocs per massa coses. Qualsevol ajuda sempre serà benvinguda. 
 
És cert que les veus oficials moltes vegades no hi són a la Riuada, però en la majoria dels casos no ha estat per no buscar-los sinó pel menysteniment i l’opacitat que hem trobat. No és normal què en 5 anys no hàgim pogut entrevistar mai cara a cara a cap representant polític per més que ho demanéssim. Per saber l’opinió de certs càrrecs hem hagut de recórrer a altres mitjans, les nostres preguntes només les hem pogut plantejar a través de qüestionaris filtrats per la cap de comunicació, sense dret a rèplica, amb retards en les respostes que trencaven la immediatesa de la notícia, i fins i tot contestades directament per ella en nom del càrrec a qui ens dirigíem. En aquest número especial podem constatar com professionals del periodisme defineixen el servei de comunicació del Prat com una maquinària dedicada més a la propaganda que 
Darrera modificació elDijous, 02 Juliol 2015 14:34
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos