Menu

Èxit de la calçotada de la Riuada tot i l’amenaça de pluja

Èxit de la calçotada de la Riuada tot i l’amenaça de pluja

Més de 150 persones van participar a la VIª calçotada popular de la Riuada que va deixar petita la sala gran del Casal la Llavor, havent-se d’habilitar diverses taules al passadís d’entrada. Tot i que havia estat plovent la nit de divendres, i totes les prediccions donaven fortes tempestes pel dissabte, al final no va caure ni una gota. Tot i així, l’aspecte del Fondo d’en Peixo, ple de bassals, i l’estat del cel amb les pluges que s’anunciaven, ens van portar a no arriscar-nos a fer-la al parc per no haver de desmuntar-la corrents si començava a ploure.

Des de l’assemblea de la Riuada volem agrair especialment  a la gent del Casal la Llavor per cedir-nos l’espai. Un espai que es troba amenaçat de desallotjament i que fa una funció social inqüestionable; al personal de la Brigada Municipal que va transportar les graelles i taules i al consistori per facilitar-nos-les; al col·lectiu Gats per deixar-nos els bancs i estar sempre disposats a ajudar; als Castellers del Prat per un taller que ja feia preveure l’èxit del dia següent amb la fita històrica de convertir-se en colla de sis, i pel qual aprofitem per felicitar-los; a totes les persones que van ajudar en l’elaboració de la calçotada, i a tots els assistents per haver vingut, tot i l’amenaça de pluja i el canvi d’ubicació de darrera hora.

Els dies previs vam estar fent gestions per poder fer la calçotada a cobert pel que semblava una pluja imminent. Una opció que vam plantejar al consistori va ser la possibilitat d’utilitzar el porxo adjunt de l’estació de la Renfe, sent desestimada en ser propietat d’Adif. Volem aprofitar per esmentar que moltes activitats organitzades des del teixit associatiu haurien de trobar més facilitats per usar equipaments alternatius en cas de pluja. En molts casos el fet de que certes activitats no es puguin realitzar, un cop feta tota la despesa, poden suposar un greuge econòmic què en col·lectius, associacions o entitats com la nostra poden determinar directament la seva futura viabilitat econòmica. Que hagi estat un casal okupat el que ens hagi ofert la única solució d’espai no deixa de ser curiós i d’explicar moltes coses.

Cinc anys d’autogestió informativa

La Riuada és un diari que es basa en un model d’autogestió econòmica, que no rep subvencions de cap mena per tal de mantenir-nos independents d’interessos partidistes, empresarials o institucionals. El nostre sosteniment econòmic només és possible gràcies als subscriptors, els anunciants i els beneficis d’activitats com la calçotada i d’altres que fem durant tot l’any. Editar cada dos mesos 5.000 exemplars que es reparteixen gratuïtament a tot el Prat, mantenir una pàgina web actualitzada setmanalment, i fer-ho entre un conjunt de persones que no rebem cap mena de remuneració, no és una tasca fàcil.

Aquest proper Sant Jordi farem cinc anys i, per celebrar l’efemèride, presentarem un número especial, el que farà 25. Esteu atents perquè hi haurà sorpreses i organitzarem una sèrie d’actes per explicar aquests anys de projecte comunicatiu popular i iniciar una nova campanya de difusió que ens ajudi a mantenir-lo en un futur gràcies als subscriptors, anunciants i l’èxit d’activitats com la calçotada. Unes activitats que a la vegada són necessàries per mantenir un contacte directe amb els nostres lectors i reforçar els vincles entre les persones que fem possible la Riuada.

Des del col·lectiu que editem la Riuada entenem la tasca del periodisme com una forma de controlar el poder i no de promocionar-lo, tingui el color que tingui. Creiem que és necessària una visió crítica constant sobre els que governen i generosa amb els que són governats. Creiem que cal qüestionar contínuament les versions dels mitjans oficials i aportar d’altres perspectives, replantejar-les, contextualitzar-les, contrastar-les amb dades rigoroses i objectives, eixamplar els anàlisis, arribar a l’arrel dels assumptes. Creiem que cal donar veu als sectors socials que sovint no troben espai on expressar-se i promocionar totes aquelles iniciatives que construeixen el teixit social i cultural que fan d’aquest un poble únic i irrepetible. Creiem que cal fomentar una forma pratenca de mirar-nos el Prat i d’interpretar el món des d’aquí. Creiem en un periodisme que es faci des de baix, sense interessos econòmics o partidistes al darrera que el puguin mediatitzar, compromès amb el poble i que serveixi d’eina per aquells que busquen canals on expressar-se lliurement

Creiem que en una ciutat com la nostra una visió com la que aportem des de la Riuada és necessària. Cal recordar que per formar el Delta del Llobregat i El Prat les riuades sempre han estat necessàries. Moltes gràcies a tots els que fan possible que hagin vingut riuades aquests cinc anys i que volen que continuïn venint. Us esperem en la celebració del Vè aniversari.

Moment de la preparació de la calçotada.

 

Ambient a l'exterior del COA la Llavor instants abans de la calçotada. 

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos