Menu

La cursa de les «Esquerres»

La fragmentació política dels partits representats al consistori ha portat els plens municipals a una competició on diverses formacions intenten alçar el trofeu de l’esquerra. El ple del mes d’abril va portar-nos alguns exemples:
Republicanisme de bandera: Sens dubte la proposta estrella aprovada per unanimitat excepte els esperats vots contraris de PP i C’S. Es tractava de fer onejar lo bandera espanyola tricolor en homenatge a la proclamació de la Segona República el dia 14 d’abril. El dia 15, per descomptat, tocava tornar a la rutina monàrquica.

Visca la rebel·lió institucional per un dia! No sigui que acabem condemnats per algun tribunal ‘mesetario’. Des d’ERC van intentar incloure algun record a la República Catalana que va proclamar Macià. Va sortir Duarte per recordar que l’avi la va encabir dintre de la Federació Ibèrica. El fantasma del federalisme, sempre present.

Les claus del nomenclàtor: Increïble però cert. Tant és l’escalada esquerrana en competició que fins i tot l’equip de govern es va mostrar propens a deixar les claus del pany i forrellat del nomenclàtor local per tal d’homenatjar l’alcalde republicà Josep Gibert i el batlle afusellat durant la Guerra Civil, Lluís Serra Giribert. Sobta aquesta decisió després de tants anys des de la mort del dictador i els nous carrers que des d’aleshores s’han inaugurat. De fet, alguns col·lectius encara esperen la revisió d’alguns noms vinculats al franquisme...

Deu ser que com no tenen representació consistorial, la seva proposta no entra en competició.
Guanyem o Podem: Se Puede i Guanyem continuen com el gat i el gos.

Crispetes, senyors, crispetes.

Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos