Menu

L’art de la contradicció

Passa bastant a la política pratenca que les seccions locals dels partits van per lliure i defensen algunes propostes que les seves centrals no les consideren prioritàries o viceversa. “És la realpolitik” -diran- però el cert és que massa sovint, per desgràcia dels votants, la política es converteix en l’art de la contradicció.

Ciutadans amb orgull propi: C’S es desmarcava al novembre amb una moció contra la discriminació del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Seria per celebrar-ho si el partit d’Albert Rivera hagués demostrat un compromís clar en aquesta qüestió, així que vam anar a veure en quins punts del “sensat” programa electoral del partit taronja es recolzaven. No els hem trobat. Llautó?

La contradicció forçada: Com en el tennis, en política forçar l’errada del contrari pot fer guanyar molts punts. En la moció per donar suport al Correllengua, des d’ERC i CDC es va criticar Ciutadans, que havia negat el suport perquè a la pàgina web de la iniciativa es veuen estelades, de no utilitzar mai el català. Per forçar la contradicció dels partits sobiranistes, el regidor Norman Muñoz va respondre utilitzant per primer cop l’idioma. Però no van canviar d’opinió sobre la moció. L’essència lerrouxista fundacional del partit continua ben viva.

El teló d’amiant: ICV va tirar per terra una moció de Se Puede amb el suport d’Alternativa d’Esquerres i de la plataforma d’afectats del Prat. El text pretenia ubicar i retirar tot l’amiant de la vila, però la negativa indignada de Rafa Duarte amb un Tejedor enfurismat ho van fer impossible. No és un projecte fàcil i poc costós, però l’actitud de confrontació demostrava la coïssor que provoca en el sempitern partit de govern propostes que els aboquen a la contradicció. Sobretot tenint en compte que, en àmbit europeu, ICV ha recolzat la proposta “Amiant Zero”.

Darrera modificació elDilluns, 18 Gener 2016 22:25
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos