Menu

Vaga de la neteja a la T2

La T2 de l’aeroport s’ha quedat avui sense netejar, i demà divendres 6 de febrer també. El comitè d’empresa de Vareser SL, adjudicatària del servei de la neteja de la T2, ha convocat 6 dies de vaga, en tongades de dos dies seguits en els propers tres mesos. L’empresa incompleix els acords laborals pactats que afecten a la plantilla de 128 treballadors i treballadores, el 85% dones. 
 
La segona part del conflicte laboral
EL 2011 Vareser va guanyar el concurs convocat per AENA per a la prestació del servei de neteja presentant l’oferta més econòmica. Segons els sindicats, l’adjudicació es va fer amb un preu el 20% inferior al cost real aplicant el conveni col•lectiu vigent aleshores. Al no poder acomplir amb l’establert en el concurs, Vareser va incomplir les condicions salarials i socials, fet que va motivar que el 2012 les treballadores i treballadors anessin a la vaga. El conflicte es va aturar amb un acord segons el qual l’empresa es comprometia a restituir certes condicions laborals suspeses temporalment el gener del 2014. Però Vareser s’ha negat a fer-ho, i manté les retallades per a la plantilla. Les noves contractacions són qui surten més mal parades, perquè l’empresa no els aplica certes condicions, generant una doble escala salarial. El servei de neteja de la terminal T1 també va patir un conflicte similar, però en aquest cas l’empresa s’ha avingut a complir els acords establerts anteriorment. 
 
Les conseqüències del procés privatitzador
Aquest conflicte té una relació molt directa amb la política d’AENA, que aquesta setmana ha sortit a la borsa per a vendre el 28% del capital social. En el procés de privatització, AENA ha presentat uns comptes molt favorables i les accions s’han col•locat molt ràpid i a uns preus elevats perquè les expectatives dels inversors de grans beneficis propers són altes. En vistes a la privatització, AENA ha dut a terme el què es coneix com a política 30-30: reduir les despeses el 30%, i aconseguir un 30% d’ingressos. Les adjudicacions dels concursos que ha fet AENA han buscat reduir dràsticament els costos, alhora que ha buscat noves fonts d’ingressos com per exemple en les concessions de botigues que omplen les terminals. Que part del capital de l’operador aeroportuari estigui en mans privades afegeix encara més pressió, que repercuteix essencialment en les condicions laborals. Les treballadores de Vareser ja han vist els seus salaris retallats més d’un 20%.
 
 
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos