Menu

L’Incasòl comença les obres requerides per Amazon

A principis d’any, Amazon va fer efectiva una opció de compra a l’Incasòl d’uns terrenys al polígon Mas Blau II per 30 milions d’euros. Malgrat ser una venda feta per una entitat de dret públic, el contracte està protegit per la confidencialitat. Segons es va filtrar, Amazon exigia que la parada del metro Mas Blau de la L9 estigués operativa, una sèrie de canvis en la regulació urbanística, l’adequació de les vies d’accés per a què puguin passar camions i una línia elèctrica soterrada.

Llegir més ...

Desconvocada la vaga de neteja a l'aeroport

Desconvocada la vaga de neteja a l'aeroport

S'han anul·lat  les vagues del servei de neteja de l'aeroport que s'havien convocat pels pròxims dies 22 i 23 de desembre. L'empresa Valoriza ha retirat l'expedient de modificació de les condicions de treball que havia presentat i que va comportar la vaga dels treballadors i treballadores durant el pont de la Puríssima. En assemblea, la plantilla ha decidit desconvocar les aturades previses ja que l'empresa s'ha compromès a reconèixer el pacte laboral vigent per tal de mantenir els drets laborals.


Durant l’operació sortida del pont de desembre, les terminals 1 i 2 de l’aeroport del Prat van acumular brutícia per la vaga dels serveis de neteja. Cinc dies en què les papereres van estar plenes a vessar d’escombraries, els lavabos bruts i el terra cobert per papers de diari trossejats, escampats durant les protestes de la plantilla de Valoriza. Els sindicats UGT i CCOO, que van convocar les aturades, afirmen que Valoriza va guanyar l’adjudicació del concurs d’AENA a principis d’any havent presentat una oferta amb un preu un 20% per sota del cost real, i ara pretenia reduir la despesa incomplint els acords laborals, reduint els dies lliures i incrementant de la càrrega de treball.

L’anterior contractista Vareser també va guanyar el concurs abaixant preus i va incomplir les condicions pactades amb els treballadors, que van fer vaga el 2012 i el 2015.

Llegir més ...

Els Carceller pacten per a no entrar a la presó

Els empresaris Carceller, propietaris de la Damm, van pactar amb la Fiscalia Anticorrupció un acord que els allibera de la presó. A canvi de pagar una multa històrica de 92 milions d’euros, la Fiscalia rebaixa al mínim les penes i els absol del delicte de blanqueig de capitals.

Llegir més ...

Frau i corrupció al Prat

En els darrers anys sembla que han proliferat els escàndols de corrupció i frau fiscal en empreses i institucions. Ni els canvis legislatius ni els procediments judicials persegueixen ni castiguen prou aquestes pràctiques, que comporten una pèrdua de recursos públics i l’enriquiment d’uns pocs. El Prat ha estat escenari d’alguns dels casos d’estafa i frau que han sortit a la llum en campanyes com LuxLeaks o els Papers de Panamà. També s’han investigat pràctiques fosques i trames de corrupció al sector immobiliari i de la construcció i a la contractació de serveis públics.

Llegir més ...

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos