Menu

La història de la música del Prat recollida en un llibre

Aquest Sant Jordi, el llibre pratenc amb més ressò ha estat «El Prat. Un Viatge Musical. La Música Moderna al Prat de Llobregat (1961-2015)», escrit per Sergi Olivera, periodista local, i editat per Editorial Rúbrica. L’autor fa un treball necessari de documentació, fins ara inexistent, que és el delit dels i les amants de la música. El primer impuls, inevitable, és fullejar el llibre cercant les referències preferides o bé per a rememorar vivències.

Crestes a Sant Cosme i «Anarquia per la cara» van posar el Prat a l’escena punk amb Disturbio, Klan Korrupto i Els Bous. Si el teu estil és el heavy, hi trobaràs els Zeus, si és el rock, els Extra. També recordem a Los Mitos, i després ja ens endinsem en Turistas o Armando y el Expresso de Bohemia. El Prat, bressol del hip hop amb 7 No-tas 7 colores, per anar a parar a Malos Tragos i Carrots. Molts projectes prenen rellevància quan són nomenats al llibre i que en el seu moment van ser aportacions innovadores, des del rock estil Beatles dels Blue Strike fins al doom metal de Cosmocide.

La història musical és part de la vida de les persones. Espais de trobada, alguns desapareguts com la bodega Garcia Vela, l’Agrupació Cervantes, l’ateneu llibertari Negrita i el bar Stadium. Personalitats com el Willy Allende i el Monty, introductors del rock i el mod, i el Flaix i Decibelios, amb lligams al Prat, pioners del punk i l’ska.

Tot i que la història musical és el relat cultural de la gent, hi ha una mancança femenina al llibre (només s’hi esmenten quatre dones). Si bé la presència de dones en la música, com en tants altres àmbits, és es-cassa, sovint és la narrativa la que no fa un esforç per fer-les visibles, tasca molt potent per a trencar estereotips i animar la participació femenina en la música. Així doncs, ens queden dubtes d’on eren les dones, què feien -a banda del rol de fan que el llibre reporta- i quines han estat les seves paraules.

Darrera modificació elDiumenge, 19 Juny 2016 12:08
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos