Menu

Les croquetes de l'àvia

Les croquetes de l'àvia

Hola, macos. Aquesta vegada parlarem de les croquetes que feia la meva àvia, eren genials.
Agafava les sobres de la carn d'olla o carns que tenia al salador i que ja convenia gastar-les, les trinxava amb un tallant i una fusta i, les barrejava all i julivert.
Primer feia una beixamel. Agafava una paella grossa, hi tirava oli i una mica de ceba tallada petita. Qan la ceba era rosa, hi tirava llet amb dues cullerades de farina, tot remenat, i quan estava ben remenat i rosat hi tirava la carn. Ho apartava i ho deixava refredar.
Quan estava fred i reposat, agafava un plat, hi posava dos ous batuts, una mica de farina i sal, i feia les croquetes grosses cada una com la palma de la mà. Si li sobrava pasta dels ous i farina hi afegia un altre ou amb farina i bastant de sucre. Feia una pasta espesseta.
Buscava la xocolata, que abans es comprava en preses de les marques Juncosa o Lloveres o altres, i que ja es tornava blanca del temps que rodava per la capsa vella i de llauna de galetes. En feia trossets, i quan l'oli de la paella estava ben calent hi tirava com una cullerada grossa de pasta, a sobre la xocolata i a sobre de tot l'altra cullerada de pasta, que quedés ben tapada la xocolata. Quan estava cuit de sota ho tombava i així quedava com la mida de les croquetes, però resultaven uns bunyols boníssims per fer de postres. També podia fer-ho amb trossos de plàtans madurs i també li quedaven boníssims.
Jo he provat de fer aquests bunyols i mai m'han quedat iguals ni de gust ni d'aspecte. Proveu vosaltres, a veure que passa i si vos queden bé, feliciteu-vos!
 

Mª Carme

Darrera modificació elDijous, 14 Novembre 2013 15:24
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos