Menu

Arròs amb conill

Arròs amb conill

Hola macos,
Avui parlarem de l’arròs amb conill que feia, tots els diumenges, l’àvia Mercè.
El record és dels anys 50, més o menys. A totes les cases de pagès de l’entorn, s’acostumava a fer perquè quasi tots criaven aviram, gallines, pollastres i, al porxo, gàbies de conills. Per cert, les gàbies ens les havia fet el Joanet Vilà, germà del Ramonet, el Marius, el Valentí, etc, molt ben fetes.

Doncs bé, la iaia agafava la cassola gran, era d’aquelles negres, com de ferro, però no era de ferro, la posava sobre el foc de terra, atiat amb notaris, que és l’ànima de la panocha, i hi tirava l’oli.
Seguidament els alls trinxats o a quadrets. Quan eren rossets, la ceba feta a quadros. Quan era una mica anant cap a rossa, hi tirava un pebrot, fet també a quadros. Seguidament, el conill fet a trossos. Ho sofregia bé tot, atiant el foc. Quan era tou, no massa cuit, hi tirava el tomàquet, bastant. Ho remenava bé. Quan li semblava que ja convenia, 3 minuts més o menys, hi tirava l’arròs, per 8 persones, 10 o 12 punys d’arròs, ho sofregia bé tot remenant perquè no s’agafés. Finalment hi tirava l’aigua calenta, del calderó que hi havia sempre sobre el foc, en un costat, penjat. Hi tirava en un pot, 2 o 3 vegades ben ple d’aigua i ho deixava que bullís de 8 a 10 minuts. Tot era per 8 o 10 persones. Ah!, i un grapat de sal al moment d’haver tirat l’aigua!
Quedava molt bo i, a la tarda si plovia, es quedaven els mossos a casa i jugaven a cartes, al 7 i mig, i la iaia sempre els guanyava. Però tots hi rèiem molt perquè, qui més qui menys, tots feien trampes.
Petons per tots,

Mª Carme

Darrera modificació elDilluns, 22 Juliol 2013 15:31
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos