Menu

L'escudella i la carn d'olla

Hola, macos, què tal? Avui parlarem de l'escudella i la carn d'olla que es feien per les cases de pagès, almenys les del meu record. Quan jo arribava del col·legi, si era a l'estiu, normalment només tenia calor i set i me n'anava directe a l'aixeta a beure aigua, i em deien: "- No, que has de dinar i et treurà la gana!". I jo vinga a protestar: "- Però és que jo només tinc set!", i la mama "- A dinar!" i si no, un castanyot. Però l'escudella era molt bona, tal com la feia la iaia. Com que…
Llegir més ...

Les croquetes de l'àvia

Hola, macos. Aquesta vegada parlarem de les croquetes que feia la meva àvia, eren genials. Agafava les sobres de la carn d'olla o carns que tenia al salador i que ja convenia gastar-les, les trinxava amb un tallant i una fusta i, les barrejava all i julivert.Primer feia una beixamel. Agafava una paella grossa, hi tirava oli i una mica de ceba tallada petita. Qan la ceba era rosa, hi tirava llet amb dues cullerades de farina, tot remenat, i quan estava ben remenat i rosat hi tirava la carn. Ho apartava i ho deixava refredar.Quan estava fred i reposat,…
Llegir més ...

Arròs amb conill

Hola macos,Avui parlarem de l’arròs amb conill que feia, tots els diumenges, l’àvia Mercè.El record és dels anys 50, més o menys. A totes les cases de pagès de l’entorn, s’acostumava a fer perquè quasi tots criaven aviram, gallines, pollastres i, al porxo, gàbies de conills. Per cert, les gàbies ens les havia fet el Joanet Vilà, germà del Ramonet, el Marius, el Valentí, etc, molt ben fetes.
Llegir més ...

El Bacallà amb samfaina

Estimats: Avui vos parlaré de com feia la iaia Mercè el "bacallà amb samfaina". Ho feia molt de pressa perquè ajudava a totes les feines que comporta una casa de pagès, per allà els anys 40 (casa de pagès enderrocada impunement els anys 50, mes ençà mes enllà, però no és hora de fer acusacions, ni política, perquè si ens hi posem seria massa fort).
Llegir més ...

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos