Menu

El Pessebre

Ara que ve Nadal i anirem a la Fira Avícola a cruspir-nos el gall, la gallina i el que faci falta, arriba aquell moment, idíl·lic per alguns i carrincló per uns altres, de muntar el pessebre. Al Prat ja ens hem acostumat a la recreació vivent que fan alguns valents al Parc Nou de Sant Cosme o a les maquetes que altres anònims artesans treballen per exhibir al bell mig de la Plaça de la Vila. El que segurament molts no s'han plantejat és que es podria muntar un bon pessebre vivent amb algunes de les principals figures de la política municipal:

Llegir més ...

Tríptic per a una moció exitosa

Vols que l’il·lustríssim ple de l’ajunta-ment del Prat t’aprovi una moció? Necessites com beure i respirar que el teu text superi l’estret sedàs de l’ecosocialisme sempitern? Llavors, para atenció als consells per a una moció exitosa.
 
1. No avancis per l’esquerra. Siguem conscients que al Prat tenim l’ajunta-ment més d’esquerres com a mínim d’aquesta banda del Llobregat. Així que no ens passem de llestos amb lliçonetes sobre participació ciutadana, ajuts als més necessitats i de cap manera se’ns acudeixi incloure cap demanda de caràcter ecològic. Tota política d’esquer-res que et passi pel cap al Prat ja es fa! Desisteix, insensat! Bé, com a mínim, has de reconèixer que «ja es fan molts esforços» sobre qualsevol tema.
 
2. Evita crítiques. Consell importantíssim. Perquè una moció sigui posada en consideració per l’equip de govern caldrà que tota crítica a la gestió municipal inclosa en el text no fereixi la subtil sensibilitat dels nostres governants. Per això molesta tant la reivindicació sobre L’Artesà i al novembre del 2015 la moció «Amiant Cero» no va prosperar (va incloure mobilització a la Plaça, pressió pel vot favorable d’ICV sobre la qüestió a la UE i denunciava presència d’amiant en indrets del Prat). Ara, parlada prèviament i retirant totes aquelles parts incòmodes ha estat aprovada.
 
3. Pacta l’aprovació prèvia. Al ple no estan ben vistes les sorpreses. Serà exitosa aquella moció consensuada amb l’equip de govern per després escenificar l’adhesió a la sessió plenària. Si vols que tiri endavant, no ho facis d’esquena als que manen... segurament per això al setembre s’ha tombat la moció en suport als encausats pel tancament de protesta a la UAB en defensa de la universitat pública «Som 27 i més».
Llegir més ...

La cursa de les «Esquerres»

La fragmentació política dels partits representats al consistori ha portat els plens municipals a una competició on diverses formacions intenten alçar el trofeu de l’esquerra. El ple del mes d’abril va portar-nos alguns exemples:
Republicanisme de bandera: Sens dubte la proposta estrella aprovada per unanimitat excepte els esperats vots contraris de PP i C’S. Es tractava de fer onejar lo bandera espanyola tricolor en homenatge a la proclamació de la Segona República el dia 14 d’abril. El dia 15, per descomptat, tocava tornar a la rutina monàrquica.

Llegir més ...

L’art de la contradicció

Passa bastant a la política pratenca que les seccions locals dels partits van per lliure i defensen algunes propostes que les seves centrals no les consideren prioritàries o viceversa. “És la realpolitik” -diran- però el cert és que massa sovint, per desgràcia dels votants, la política es converteix en l’art de la contradicció.

Llegir més ...

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos