Menu

La Vall de Santa Bàrbara

La Vall de Santa Bàrbara

A prop de Sant Boi, a la falda de les muntanyes de les Pedres blanques s’amaga una vall poc coneguda que és un miracle de la conservació. La seva amagada posició i la seva orografia dura han sigut els garants de la preservació d’aquest paisatge. Us presentem una excursió ideal per a passejar entre camps de cireres i boscos de pi blanc.

Fitxa Tècnica

Punt de Partida/Arribada:Masia de Santa Bàrbara, Sant Boi

Horari:  2:30h
Desnivell:  250m + / 250m -
Distancia: 10 km (circular)
Condicions: Es pot fer en qualsevol època de l’any                                                     

Dificultat:Fàcil               

Descripció de l’itinerari

1-      Comencem a caminar des del carrer de l’ eucaliptus (punt blau al mapa), seguint les indicacions que ens porten a la masia de Santa Bàrbara.  Si arribem en autobús, baixem a la parada del L78 del carrer Eusebi Güell (punt verd al mapa) i des d’allà ens dirigim al carrer de l’eucaliptus.

2-      Seguim les marques roges que ens indicaran que anem pel bon camí.  Tot seguit veurem la masia de Can Pubill i el puig del Pi de Cartró, tirem a la dreta i desprès a l’esquerra. Els camins erronis estan marcats amb una X vermella.

3-      A cinc minuts passem pel costat de la font del Catarrín.

4-      A partir d’aquest moment deixem el bosc de pi blanc i entrem en un terreny de  camps de cirerers.  Deixem una pista a la dreta i seguim per una que es troba cimentada. La pujada comença a ser forta. En aquest moment continuem per  una pista a l’esquerra.

5-      Un cop arribem a l coll de la Creu del Querol prenem un camí a la dreta, marcat amb traces vermelles i blanques. Aquest camí ens porta dalt de la creu del Pi de Cartró a 332m. Des d'aquest punt podem veure tant Sant Ramon, els camps de cireres com Sant Climent de Llobregat.

6-      Un cop aquí tindrem unes grans vistes sobre tota la Vall de Santa Barbara i Sant Boi de Llobregat.

7-      Tirem cap a un camí que surt a la dreta i que voreja la urbanització de Cesalpina.  Creuem dues pistes i continuem per un sender estret.

8-      Un cop passat un espès bosc arribem a un camí més ample envoltat per cirerers. En aquest punt podem  veure la Masia de Can Pubill i el Montbaig.  Un cop passat un monòlit d pedra amb marques grogues arribem a una pista. Girem a la dreta, desprès trobarem un encreuament, seguirem per l’esquerra i arribem a la masia de Santa Bàrbara, l'inici i final del recorregut aquesta masia té el seu orígen en el segle X i té unes arcades interiors en forma d’espiga de peix.  Actualment és un restaurant.

Curiositat!

Aquesta ruta corona el cim del Pi de Cartró, aquest topònim prové d’un pi  enorme que servia de referència als vaixells que anaven a Barcelona.  L’any 19115 un llamp va acabar amb ell.

Imatge del Pi de Cartró abans de que un llamp impactés l'any 1915.

 

 

Darrera modificació elDimarts, 20 Gener 2015 16:31
Més en aquesta categoria: « Tocar el cel del Baix Llobregat
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos