Menu

Tocar el cel del Baix Llobregat

Tocar el cel del Baix Llobregat

Una asscenció al punt més elevat de la nostra comarca

Si preguntem a algú quin és el punt més elevat del món, fàcilment respondrà l'Everest. Si després preguntem quin és el pic més alt d'Europa ens respondrà L'Elbrus o en algun cas el Monblanc. Si preguntem quina és la muntanya més alta del nostre país ens costarà trobar algú que no digui la Pica d'Estats però que passa si fem la mateixa pregunta amb la nostra comarca com a marc? Trobarem que poques persones coneixen quin és el punt més alt del Baix Llobregat. Aquest és l'Albarda Castellana. Aquí proposem un recorregut per pujar al sostre de la nostra terra méspropera.

Fitxa Tècnica

Punt de Partida/Arribada: Monestir de Montserrat (Baix Llobregat / Bages)/ Monistrol de Montserrat
Horari: 2:10h de pujada de tranquis/ 1h de baixada (des del monestir)
Desnivell: 516 m (positiu)
Distancia: 10 km (circular completa, des del monestir)
Condicions: Es pot fer en qualsevol època de l’any. A l’estiu, evitar les hores de més calor
Dificultat: Fàcil-Mitjana

Aproximació

A)Des de Monistrol: Caldrà arribar a Monistrol de Montserrat: Linia R5 de Ferrocarrils de la Generalitat.

B)Des del Monestir de Montserrat (Ruta plantejada): Caldrà Arribar a Monistrol i des d'allà pujar caminant al Monestir o bé amb el Cremallera o l'Aeri.

Descripció de l'itinerai

0' - La ruta comença des de la plaça de les cel·les del monestir de Montserrat. Pujem per les escales que hi ha al fons de la plaça i creuem el pont de la dreta seguint la ruta que ens porta en direcció Sant Benet. Ens endinsarem en el torrent de Santa Maria, sempre pujant escales de forma continuada.

30'- Arribarem al pas dels francesos, un estret pas entre dues roques inmenses on les escales agafen una verticalitat important. Aquest pas té aquest nom en record del lloc pel qual varen passar els francesos quan van envaïr la muntanya a principis del s. XIX.

1:00h- La ruta segueix més planera, passant de llarg el camí cap a la ermita de Sant Benet, i arribant al pla dels Ocells, indicat amb un monolit al bell mig.Seguim el camí, que ara si que ja va planejant pel bell mig del massís montserratí i que ens durà molt aprop del famós Cavall Bernat.

1:30h - Arribem al camí (ja asfaltat) que vé de Sant Joan. A partir d’aquí ja no té cap pèrdua. Haurem d’estar atents, però, ja que uns deu minuts abans d’arribar a la ermita de Sant Jeroni, surt a mà esquerra i fent una forta zigazaga pendent amunt un camí marcat amb colors groc i blau, que, en qüestió d’uns deu minuts, ens durà al cim més alt del Baix Llobregat, l’Albarda Castellana. L'última part de l'ascenció té alguna complicació tècnica i requereix grimpar, peró no és res no assequible per a una persona amnb una condició física normal.

Aquesta excursió es pot allargar ja sigui al principi; começant a caminar des de Monistrol o de Montserrat o bé al final, afegint la ascenció a Sant Jeroni, a 15 minuts escassos de l'Albarda Castellana.

Darrera modificació elDivendres, 14 Novembre 2014 10:51
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos