Menu

El Puig d’Olorda i el castell de Castellciuró

Una caminada des de Molins de Rei fins al mirador del Baix Llobregat i Collserola. Aquesta excursió recorre uns paratges poc coneguts de Collserola i permet gaudir d’una vista privilegiada del curs inferior del Riu Llobregat.

 

Dades

Temps: 2:45h Aproximadament.

Distància: 9 km

Desnivell 400+/400-

Dificultat: Mitjana

Època de l’any: Ideal per totes les estacions. Cal tenir en compte que el desnivell pot ser un impediment per realitzar la sortida en èpoques de forta calor.

Descripció de l’Itinerari

Sortim des de l’estació de Ferrocarril de Molins de Rei (Línies R1 i R4 de Rodalies). Si s’opta per anar en cotxe és preferible deixar el cotxe al barri de la Riera de Bonet i iniciar la excursió des d’aquest punt.

0’: Sortint de l’estació enfilem l’avinguda de Barcelona en direcció a Sant Feliu de Llobregat, creuem les vies del tren pel  carrer de Mariona. Un cop les hem creuat girem a la dreta i enfilem l’avinguda de la Mancomunitat amb la que arribarem al barri de la Riera de Bonet.

15’: Situats al Barri de la Riera de Bonet, prenem la pujada pel Carrer de Sant Pere Romaní, continuant per un camí de terra que s’enfila a l’esquerra, tot seguit arribem a una gran esplanada que travessem fins al final i des d’allà girem a l’esquerra per un camí ample que discorre entre alguns garrofers. Al marge del camí que ens porta a Sant Pere Romaní hi creixen un munt de Plantes remeieres a la primavera.

0’35 Sant Pere de Romaní: Ermita Romànica d’una sola nau amb una torre de guaita adossada. Un cop visitada l’ermita reculem uns metres i abans d’arribar a un pal indicador trenquem a l’esquerra per un camí que de seguida tira a la dreta en direcció a Castellciuró, seguim avall per aquest camí fins acabar a la Riera de Bonet.

42’ Riera de Bonet: Un cop arribats a la llera de la Riera tirem a la dreta entre un espès canyissar. Passats 250m sortim del fondal de la riera i continuem per un camí ample que uns 50 m més amunt passa pel costat de la font de Can Graner. Un cop aquí revoltem a l’esquerra, seguint amunt deixem un camí a la dreta i després arribem a una cruïlla.

52’ Cruïlla: agafem el camí de la dreta en direcció a Santa Creu d’Olorda, el camí de seguida inicia un llarg i marcat ascens. La Riera de Bonet flueix pel fondal de l’esquerra, una mica més amunt el camí tomba a l’esquerra i fa una petita baixada. Tot seguit arribem a la Cruïlla de Coll de Can Cuiàs.

1:05’ Coll de Can Cuiàs: Trenquem a l’esquerra per un camí que desprès davalla i travessa la riera. A la dreta del coll ens queda el Mulei. Després seguim a la dreta per un camí que ressegueix la Riera. Un cop passem per dues cases abandonades girem a l’esquerra per un camí que ens portarà fins a la Masia de Can Farrés.

1:15’ Pedrera de Can Farrés: un cop arribats a Can Farrés seguim a la dreta i passats uns 250m voregem a la dreta la Font de can Farrés més endavant sortim a una bifurcació on hi ha la pedrera de Can Farrés, tirem a l’esquerra  i desprès d’un giravolt a la dreta el camí s’endreça per una banda de la pedrera  fins que un pèl més amunt enfilem un tram encimentat. Poc desprès trobem una bifurcació i triem el camí de l’esquerra, uns 500 metres després coronem el Puig d’Olorda (439m).

1:30’ Puig d’Olorda: Un cop fem el cim refem els últims 100m del camí i tirem a la dreta. Al final de la baixada acabem al veïnat de Santa Creu d’Olorda.

1:40’: Santa Creu d’Olorda: Desprès de visitar l’Ermita i el Paratge de Santa Creu d’Olorda ens orientem a l’esquerra i seguim els senyals del GR-92. Passat 1 km trobarem la Masia de can Ribes. Aquest tram passa per un alzinar solcat a l’obaga que serveix com a refugi per adifernts mamífers.

2:15 h Castellciuró : Seguint el GR-92 arribarem al Castell de Castellciuró. Un castell del segle XI que tenia funció de guaita sobre la plana baixa del Llobregat.

2:30h seguint el camí arribem un altre cop a Molins de Rei.

2:45h desfent el camí inicial arribem un altre cop a l’estació de Tren de Molins de Rei.

Darrera modificació elDilluns, 14 Juliol 2014 10:19
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos