Menu

Un tomb per Sant Ramon

Una passejada ideal per fer amb nens o amb gent poc acostumada a caminar.

Dades

Temps: 2h 15’
Distància: 4,150 km
Dificultat: molt fàcil
Desnivell total de pujada: 250 m
Època per realitzar l’excursió: tot l’any

Descripció de l'itinerari

L’itinerari comença a Sant Boi, al començament de la carretera que va des d’aquesta població a Sant Climent de Llobregat (BV-2003), davant de la masia-restaurant Can Xixol. Uns metres més enllà hi ha un aparcament on es pot deixar el cotxe i comença el camí. La ruta és circular, per tant, s’acaba també en aquest punt. Si s’opta per anar en transport públic es pot arribar amb els Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Boi, agafar el C/. Torras i Bages i el primer carrer a l’esquerra, C/. Martí i Vilà. S’arriba a una grossa rotonda i es segueix recte pel C/. Eusebi Güell fins arribar a la masia-restaurant Can Xixol. El bus L78 també ens hi deixa ben a prop.

0' Restaurant Can Xixol. Anem per  l’esquerra de la carretera, agafem cap a l’aparcament i pugem  fins una cruïlla amb panells. Prenem la pista de la dreta cap al “pavelló de caça”.

13' Panell i cruïlla. Agafem la pista de l’esquerra. Cap a Font de Gualbes.

25' Àrea de descans de Font de Gualbes. Paratge ombrejat on hi ha dues taules de pícnic i una font, la qual cal aprofitar perquè no tornarem a trobar aigua en tot el camí. Seguim la pista ampla i ombrejada que va pujant.

38' Panell indicatiu. Comença la magnífica vista del Baix Llobregat i Barcelonès. Seguim per la pista.

45' Ermita de Sant Ramon. Gaudim de la vista, les muntanyes de l’Ordal, la vall del Llobregat, Montserrat, Collserola, Montjuïc, la plana deltaica, el Garraf... L’ermita sol estar oberta els dissabtes, diumenges i festius. També hi ha un bar on serveixen begudes, cafès i esmorzars (tel. 936302766).
Per continuar ens situem al terrat que hi ha a la cara nord de l’ermita (barana, bancs i uns lledoners) i baixarem per unes escaletes de fusta. Just davant nostre, veurem un camí (direcció nord-oest), que va baixant. El seguim i anem perdent alçada ràpidament.

1h 12' Coll de l’Estret de Roques. Panell al peu d’una línia d’alta tensió. Deixem un pont de fusta que va per la dreta i seguim la pista principal. Baixem fins la carretera de Sant Boi a Sant Climent i l’agafem cap a la dreta.

1h 15' Passem per sota el pont i agafem la pista que surt a l’esquerra travessada per una cadena: Camí de l’Estret de Roques.

1h 20' Cruïlla de 3 pistes. Seguim la pista de més a la dreta. Continuem per la pista que baixa i va planejant.

1h 35' La pista que seguíem fa un gir brusc a l’esquerra i s’encaixona entre dos murs de formigó. No l’hem de seguir, agafem un petit sender que surt a la dreta i baixa pronunciadament.

1h 45' Entrem al nucli urbà de Sant Boi. Sortim a una pista més gran i a unes cases adossades. C/. Dels Lilàs. Girem a la dreta i agafem el primer carrer a l’esquerra per on passem pel costat d’un equipament esportiu. Just on s’acaba la pista esportiva, girem a la dreta per un petit carrer de vianants fins una pista de terra al costat d’un torrent. Anem cap a l’esquerra uns metres i de seguida veurem un sender que puja a l’altra banda del torrent. L’agafem. Pugem. Dóna a un sender més ample que agafem a l’esquerra. Passem pel costat d’un hort i sortim al Restaurant Can Xixol, punt de sortida de la ruta.

2h 15' Masia-restaurant Can Xixol.

Darrera modificació elDiumenge, 29 Desembre 2013 15:53
Tornar al principi

Seccions

Notícies

Sobre el projecte

Segueix-nos